Matematik

Beregn vægt ved hjælp af massefylden og rumfanget

22. november 2011 af Hakkedreng (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har den her opgave i matematik som jeg skal bruge lidt hjælp til. Skal beregne guldbarens vægt i kilogram ved hjælp af rumfanget g Massefylden.

 

Rumfanget er 647,7 cm3 og massefylden er 19,3g/cm3

 

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. november 2011 af SuneChr

Det er simpel forholdsregning.

1 cm3 vejer 19,3 g

647,7 cm3 vejer så  .................. g  =   ........................ kg


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. november 2011 af AskTheAfghan

massefylde = masse/rumfang   ⇔   masse = massefylde·rumfang


Svar #3
22. november 2011 af Hakkedreng (Slettet)

Så jeg ganger vel bare 647,7 med 19,3 og får resultatet i gram hvilket er 12500,61 g = 12,5 kg 


Skriv et svar til: Beregn vægt ved hjælp af massefylden og rumfanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.