Matematik

Skæring mellem planer

22. november 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp

Jeg har to rette linjer, der skærer hinanden. De har følgende parameterfremstillinger:

l: (x,y,z) = (5,4,2) + t(2,-1.4) og m: (x,y,z) = (-3,9,-4) + t(-3,2,-1)

Jeg skal bestemme koordinaterne til l´s skæringspunkt med de 3 koordinatplaner.

Jeg gør det på følgende måde:

5+2t=-3-3s

4-t = 9+2s 

<=>

2t + 3s = -8

-t - 2s = 5

<=> 

2t+3s = -8

2t + 4s = -10

<=>

s = -2

2+4t = -4-(-2) <=> t = -1

Men jeg kan ikke huske, hvordan man kommer videre


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har formuleret opgaven således:

      " Jeg skal bestemme koordinaterne til l´s skæringspunkt med de 3 koordinatplaner. "

De tre koordinatplaner har ligningerne x = 0 , y = 0, hhv. z = 0 .

Find derfor de tre parameterværdier for linien l, hvor x = 0, hvor y = 0, og hvor z = 0 .

Du er i gang med at bestemme skæringspunktet mellem de to linier.


Svar #2
23. november 2011 af elissa92

Okay, tak :)

 


Svar #3
23. november 2011 af elissa92

Skal jeg så ikke opstille en ligning for linjen l?

Hvis jeg skal det, så har jeg brug for et punkt, som er (5,4,2) og en normalvektor. Men hvordan finder jeg lige normalvektoren i det tilfælde, hvor jeg kun har en retningsvektor; (2,-1,4) ?


Svar #4
23. november 2011 af elissa92

Har fundet ud af det :)


Svar #5
23. november 2011 af elissa92

Jeg har lige et spørgsmål :)

Hvis jeg nu skal bestemme koordinaterne til skæringspunktet, skal jeg så benytte metoden i #0 ?

Hvis jeg skal det, hvordan kommer jeg så videre?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2011 af nielsenHTX

du indsætter dit t i l eller s i m 

så kan du også tjekke om du har regnet rigtigt da det skal give det samme om du bruger s eller t.


Skriv et svar til: Skæring mellem planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.