Kemi

Hvornår kan man bruge pH=-log[H3O+]

23. november 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvornår kan man bruge pH=-log[H3O+]

Gælder den for alle syre - både kraftige og svage?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2011 af vejgeh (Slettet)

Nej, kun stærke syrer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2011 af mathon

                                                                        pH = -log([H3O+])

   gælder altid

   men spørgsmålet burde være

   hvornår er

                                                                        pH = -log(cs)
   hvilket kun gælder stærke syrer
dvs
   syrer med pKs< -1,7

   for middelstærke syrer med     -1,74<pKs<4
   gælder
                                                                        pH= -log((-Ks+√(ks2+4Ks·cs))/2)

   for svage syrer med   pKs>4
   gælder
                                                                        pH= (1/2)·(pKs - log(cs))


 


 


Skriv et svar til: Hvornår kan man bruge pH=-log[H3O+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.