Fysik

Energi afgivelse og effekt

23. november 2011 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved et fysikforsøg anbringer en elev sin hånd i et stort termobæger, som er fyldt med 400g vand.
- Vandet er 20°C til at starte med. Efter 2 minutter er temperaturen af vandet 22,5°C.
a) Hvor meget energi afgiver hånden til vandet?
b) Bestem håndens effekt.

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe, for er bare lost og har prøvet at kigge mine notater igennem, men det hjalp ikke det store. Facit behøves ikke gives, men eventuelt en formel - tak på forhånd :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2011 af pederdingo93 (Slettet)

vands specikke varmekapacitet er 4180 J/kg*K.

 

delta E = m * c * delta T =>

delta E = 0,4 kg * 4180 j/kg*C * 2,5°C

delta E = 4180 J

 

 

Effekt er energi pr tid: P = E / s

Hånden er i vandet i 2 minutter = 120 sekunder

 

P = 4180 J / 120 s = 34,833 W


Svar #2
23. november 2011 af hurlumhey (Slettet)

Mange tak! Så havde jeg faktisk kigget på de rigtige notater, men tænkt at det ikke var det jeg skulle gøre :-)

Forresten er den specifikke varmekapacitet for vand ikke 4186 J/kg*C? :-) (det står i vores bog)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2011 af hippo746 (Slettet)

det er ligegyldigt om du skriver C eller K da du multiplicerer med en differens som i dette tilælde er 2,5K eller 2,5C

Altså 295,65 K - 293,15 K = 2,5 K

eller 22,5 C - 20,0 C = 2,5 C

 


Skriv et svar til: Energi afgivelse og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.