Matematik

opgave differential

25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

y'' - 2y' + y = 0

x2 - 2x + x = 0

Diskriminanten giver -4

Formel

r = (-b ± i√ldl)/2a

¨kan det passe at løsningerne er 3 og 1?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2011 af peter lind

Den karakteristiske ligning for den differentialligning, du nævner ovenfor,  skal være x2-2x+1 = 0. Under alle omstændigheder er din diskriminant forkert udregnet. Hvis deskriminanten var negativ vil der ikke være nogen løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Vil da sige at det ser fornuftigt ud..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

havde helt glemt diskriminanten.. Du kan ikke divider med -4, så det gir begge nul..


Svar #4
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

undskyld har skrevet forkert

Her kommer det rigtige

y'' - 4y' + 5y = 0

x2 - 4x + 5 = 0

Diskriminanten giver -4

Formel

r = (-b ± i√ldl)/2a

¨Ifølge mine beregninger giver rødderne 3 og 1?

 

jo det kan man godt

det er en opgave om

y(t) = A * ek*t * cos(wt) + Bekt * sin(wt)

Gælder hvis diskrimanten er mindre end 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2011 af peter lind

Der er ingen reel løsning til den andengrads ligning. Du kan ikke bare sætte numerisk værdi  omkring diskriminanten. Med den angivne løsning er k = b/(2a), w = kvrod(-d)/(2a)


Svar #6
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

hm,... det er det læreren har skrevet på tavlen idag.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2011 af peter lind

Jeg tror ikke på at han har skrevet den løsning til andengradsligningen. Du har sandsynligvis skrevet ned i al hast fra tavlen, og det kan nemt gå galt.

Resten kan han godt have skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Dele af denne tråd kører også i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1109778 . Det er uheldigt, at trådstarter splitter det over flere tråde.


Svar #9
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

det er to vidt forskellige opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er da præcis den samme fremgangsmåde, der ligger bag, hvor man benytter de komplekse rødder i 2.-gradsligningen, for hvilke du tilsyneladende ikke har forudsætningerne til at kunne anvende fornuftigt.


Svar #11
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

hvis du viste mig hvordan gjorde, er jeg sikker på, at jeg selv kan løse de resterende opgaver


Svar #12
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

nogen der evt. kan vise mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Og som jeg skrev i den anden tråd vil det føre for vidt at gennemgå hele teorien for komplekse tal her.


Svar #14
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

du skal blot vise mig det jeg har skrevet i forrige indlæg, hvordan han fik rødderne til henholdsvis -1 og 2

never mind, det her fører ingen steder henne


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Og det blev jo vist i den anden tråd #3 . Men løsningen benytter komplekse tal, og der er ikke meget mening at benytte en sådan løsning, når forudsætningerne for at forstå den ikke er til stede.


Skriv et svar til: opgave differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.