Kemi

pH - beregning

26. november 2011 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder/beregner man pH for en yderst svag syre og yderst svag base?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

 

                                            pH = 0,5·(pKs - log(cs))
 

                                            pH = 0,5·(pKb - log(cb))

 

samme formler som for svage syrer og svage baser

                                       


Svar #2
27. november 2011 af frøkendingo (Slettet)

okay tak. og hvis nu jeg har saltet AlCl3 som (i følge mig) består af Al(H2O)6^3+ som er en svag syre og Cl^- som er en yderst svag base. hvordan skal jeg så udregne pH?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af mathon

     kun
                [Al(H2O)6 ] 3+ = cs = [AlCl3]                                                 har  pH-effekt

 

                                                                pH = 0,5·(pKs - log(cs))

                                                                pH = 0,5·(4,85 - log(cs))

     

                                                                


Skriv et svar til: pH - beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.