Kemi

Syre-base forhold, PH

27. november 2011 af techs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe med nedenstående opgave eller evt. bekræfte mine udregninger?

Beregn forholdet mellem de aktuelle koncentrationer af benzoationer C6H5COO- og benzoesyre i en juice med:

1) pH = 4,0 og 2) pH = 6,0

Har anvendt:

pH = pKs + log([B]/[S])

pKs = 4,20

4 = 4,20 + log(x) heraf fås x = 0,063096

6 = 4,20 + log(x) heraf fås x= 63,096

Er dette rigtigt?

 


Svar #1
27. november 2011 af techs (Slettet)

Lige et opfølgende spg. ved hvilken af de to pH-værdier har opløsningen den størst konserverende effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

 

                               [C6H5COO- ] / [C6H5COOH]  =  10pH-pKs  =  10pH-4,19

...............

                               bakterier trives ikke ved pH = 4


Svar #3
27. november 2011 af techs (Slettet)

Okay, tusind tak.


Skriv et svar til: Syre-base forhold, PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.