Matematik

Find 'x' i differential-ligning (false)

27. november 2011 af Rajorv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære Studieportal,

Jeg har fået en opgave i min blækregning der lyder således:

Betragt funktionen 

                             f(x) = 2sin(x) + 3x – 2 // x ligger i intervallet [0;2π]

a) Bestem f'(x)

Dette gav sig selv:
f'(x) = 2cos(x) + 3

b) Bestem monotoniforhold for funktionen f
Hér opstår der problemer for mit vedkommende. Da jeg prøver at solve f'(x)=0, får jeg svaret 'false'.

Hvad vil det helt konkret sige, når solve(f'(x)=0,x) = false?

Jeg tænker det har noget at gøre med at funktionen ikke rør x-aksen, men skal ikke kunne sige det.

Hvordan kommer min monotonilinje til at se ud?

Mange tak på forhånd,

Johan


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

 

                          f '(x) = 2·cos(x) + 3 ≥ 1

hvorfor
                          f '(x) = 0    ikke har nogen reel løsning, hvilket maskinen fortæller dig med
                                           output = "false"

monotoni:
da f '(x) > 0 for x∈Dm(f), er f(x) monotont voksende i hele Dm(f)


Svar #2
27. november 2011 af Rajorv (Slettet)

Mange tak, Mathon - aldeles brugbart svar.

Tillægsspørgsmål må fra min side så være: Hvordan beregnes værdimængden vm(f) for funktionen, da jeg nu ikke kan beregne ekstrema (så vidt jeg har forstået er fm(x)=0 ekstrema for funktionen f)?

Mange tak igen,
Johan

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af mathon

         funktionen har ingen ekstrema; funktionen er monotont voksende

         da f '(x) ≥ 1 som nævnt i #1

 

         f(x) = 2sin(x) + 3x – 2    Dm(f) = [0;2π[

         fmax = f(2π) = 6π-2 ≈ 16,85

         fmin = f(0) = -2


Skriv et svar til: Find 'x' i differential-ligning (false)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.