Matematik

lineære funktioner?

27. november 2011 af Hijsa - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Antallet af hjemmeopgaver elev A har haft har fulgt funktionen f(x) = -1x + 45 og for elev B g(x)=1,5x+2,5. x er årstallet efter 2001. Hvilket årstal får begge elever lige mange hjemmeopgaver?

Jeg tænker om man mon bare skal sætte dem lig hinanden, og regne ligningen ud? og så plusse x med 2001?

Hjælp, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af mette48 (Slettet)

Ja det er lige det du skal, så gå du bare igeng med ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af AskTheAfghan

Ja, det lyder rigtigt. Løs ligningen i x, hvor f(x) = g(x). Dernæst skal du omskrive x-værdien til årstallet ved at lægge 2001 til.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af nielsenHTX

det lyder som en god ide.


Svar #4
27. november 2011 af Hijsa

Jamen tak skal I have så! :D


Skriv et svar til: lineære funktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.