Matematik

Er du frisk på at hjælpe? MAT!

27. november 2011 af nini66 (Slettet)

 

Jeg mangler to opgaver i min aflevering.... Og har virkelig brug for hjælp til denne opgave, som lyder således:

 

Løs ligningssystemet:
3x + 6y = 12     og    y = -x + 6

Hvordan finder jeg ligningssytemet?

Håber på hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet er allerede givet.

Man kan løse det ved substitution: indsæt udtrykket for y fra den 2. ligning i den første ligning og løs den fremkomne ligning i x. Indsæt dernæst den fundne værdi for x i udtrykket for y til bestemmelse af y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af Zalam (Slettet)

3x + 6y = 12

isoler x:

3x = 12-6y

x = 4-2y

Indsæt udtrykket for x i anden ligning:

y = -(4-2y) +6

y = -4+2y + 6

-2 = y

Nu findes x:

x = 4-2*-2

x = 8


Svar #3
27. november 2011 af nini66 (Slettet)

undskyld... Det forstår jeg simpelthen ikke.. Kan du uddybe, evt hjælpe, eller forklare, hvordan man laver det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2011 af Zalam (Slettet)

Prøv at kig hvad der sker ned igennem #2.

Der er sprunget nogle få simple reduktioner over, ellers er løsningen "komplet":


Skriv et svar til: Er du frisk på at hjælpe? MAT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.