Matematik

spidse vinkel, som linjen l danner med førsteaksen

27. november 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

jeg har en ligning y = 0.33x + 2.67

jeg skal finde den spidse vinkel, som linjen l danner med førsteaksen.

tan(-1) (-0.33) = -18.5

det kan da ikke passe at det er en negativ vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen er

α = tan-1(a) = tan-1(0,33) = 18,26º


Svar #2
27. november 2011 af gym99 (Slettet)

der er en lille fejl i ligningen, der skal stå -0.33x

derved bliver vinklen -18,26 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af mathon

 

                                                -18,26º med fortegn

men uden fortegn stadig
                                                 den spidse vinkel 18,26º


Skriv et svar til: spidse vinkel, som linjen l danner med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.