Matematik

Bevis, integration af sum, Haster!

27. november 2011 af techs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med beviset for integration af sum.

Sætning

integralet af f(x)+g(x) = integralet af f(x) + integralet af g(x)

Undskylder, at jeg ikke kan skrive integraltegn eller a og b, men jeg håber i stadig kan hjælpe.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af peter lind

Brug reglen om differentiation af en sum


Svar #2
27. november 2011 af techs (Slettet)

ja, men forstår det stadig ikke

∫(f(x) + g(x)) = [F(x) + G(x)]

Og hvad gør jeg herefter?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af peter lind

Du skal bruge at hvis du differentierer F(x)+G(x) får du f(x)+g(x)


Svar #4
27. november 2011 af techs (Slettet)

∫(f(x) + g(x)) = [F(x) + G(x)] = [F(x)] + [G(x)] = F(b) - F(a) + G(a) -G(b) = ∫(f(x) + ∫(g(x)

Altså sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2011 af Enhver (Slettet)

 

∫(f(x) + g(x))dx = ∫f(x)dx + ∫g(x)dx

Lad F være en stamfunktion til f (dvs. F’(x) = f(x)) og G en stamfunktion til g (dvs. G’(x) = g(x)).

F + G er en stamfunktion til f + g, hvilket følger af dette:

(F + G)’(x) = (F(x) + G(x))’

= F’(x) + G’(x)

= f(x) + g(x)


Svar #6
27. november 2011 af techs (Slettet)

Men så passer det jeg skrev ikke sandt?

Altså: ∫(f(x) + g(x)) = [F(x) + G(x)] = [F(x)] + [G(x)] = (F(b) + G(b)) - (F(a) + G(a)) = F(b) - F(a) + G(a) -G(b) = ∫(f(x) + ∫(g(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2011 af goathunter (Slettet)

nej der bruger du det du vil vise. Det #5 skrev er den rigtige måde


Skriv et svar til: Bevis, integration af sum, Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.