Matematik

integration ved substi..

29. november 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

∫ 6/(√2x-1)

 

så sætter jeg t=2x-1

 

dt/dx=2

1/2dt=dx

 

6/(√t) * 1/2dt

hvad så hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2011 af mathon

 

                               ∫6/(√(t)) * 1/2dt   =   6·∫1/(2√(t)) dt  =   6·√(t) + k   =   6·√(2x-1) + k


Svar #2
29. november 2011 af jrnh555 (Slettet)

6·∫1/(2√(t)) dt     hvilke regel anvendes der her?       6·√(t) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af mathon

 

                     1/(2√(t))  =  (√(t)) '

hvoraf
                     
1/(2√(t)) dt = √(t) + k

jvnf
                     f(x) = F ' (x)

                     ∫ f(x)dx = F(x) + k

med ord
                    √(t)    er en stamfunktion til    1/(2√(t))


.............

lær dig
http://peecee.dk/upload/view/168585


Svar #4
29. november 2011 af jrnh555 (Slettet)

Kan godt se du har ret, men den regel står ikke i http://peecee.dk/upload/view/168585

 

der står at funktiionen √x  har stamfunktionen (2/3)*x3/2  men det er jo ikke den du har bruge...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2011 af mathon

                                funktion           afledt funktion

                                   f(x)                     f '(x)

                                  √(x)                    1/(2√(x))

    f(x) er stamfunktion til f '(x)


Svar #6
29. november 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja deter også rigtig tak for svaret.


Svar #7
29. november 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvaf med

∫(2+ln(z)) / z dz

 

er kommet til ∫(2+ln(t)) / t dt


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2011 af mathon

     ∫(2+ln(z)) / z dz  =  ∫(2+ln(z))·(1/z)dz

          sæt
                     2+ln(z) = u        og dermed      (1/z)dz = du

du har så

     ∫(2+ln(z)) / z dz  =  ∫(2+ln(z))·(1/z)dz  =  ∫udu  =  (1/2)u2 + k  =  (1/2)·(2+ln(z))2 + k

 

 


Skriv et svar til: integration ved substi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.