Matematik

Ligninger med to mellemregninger

29. november 2011 af PernilleJK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle jer på Studieportalen!

Vi er to tøser der har fået til opgave at løse én af nedenstående tre ligninger med kun to mellemregninger. 

Desværre står vi i den situation at vi slet ikke kan få dem til at gå op og slet ikke kun med to mellemregninger. Nogen der kan hjælpe? På forhånd tak!

1,3x-7,1=x+9,2

-2y+5=2,8y+1,4

3,141z+0,707=2,11z-0,611


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af mathon

 

                       1,3x-7,1  =  x+9,2

 

                       (1,3 - 1)·x  =  (9,2 + 7,1)

                       x = (9,2 + 7,1) / (1,3 - 1)  =  541/3

  


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2011 af Zalam (Slettet)

Det er simple lignigner med en enkelt ubekendt.

Isoler den ukendte og reducer i samme omgang.. Så kan det nemt gøres på 2 skridt.

Eks for den første:

1,3x - 7,1 = x+9,2

0,3x = 16,3

x = 54,3333


Skriv et svar til: Ligninger med to mellemregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.