Kemi

bestemmelsen af koncentrationen på NaCl opløsning.

01. december 2011 af gloster (Slettet) - Niveau: C-niveau

God morgen ;-)

 

Er der nogle som er kemi-friske ;-)

 

Jeg har fremstillet en reagens af NaCl ca. 0,1 M som jeg skal bestemme koncentrationen på.

Jeg har afvejet 0,5844 g ren NaCl opløst det i 100 ml demiraliseret vand.

Herfra har jeg udtaget 10 ml opløsning som jeg har titreret med en 0,100 M AgNO3 opløsning hvor jeg har forbrugt 34,40 ml.

Hvordan regner jeg koncentrationen ud på min Natriumchlorid-opløsning ?

 

Der efter har jeg udtaget 25,00 ml af den fremstillede NaCl- opløsning. denne er også titreret med sølvnitrat-opløsning, her har jeg forbrugt 4,70 ml 0,100 M AgNO3

Hvordan regner jeg koncentrationen ud på denne fortyndning ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af acido (Slettet)

n(AgNO3) = C*V= 0,100*0,03440L=0,003440mol

n(NaCl) =n(AgNO3)

C(NaCl)= n/V = 0,003440mol/0,010L = 0,344M

Der er gået noget galt for dig for det er jo langt fra de 0,1 som det burde være

Hilsen acido


Skriv et svar til: bestemmelsen af koncentrationen på NaCl opløsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.