Kemi

Udregne basekonstanten

01. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvis jeg har en opløsning på 1,7*10^-3 M af et stof x der har pH 9,59 hvordan beregner jeg så Kb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af mathon

        pOH = 14 - pH = 14 - 9,59 = 4,41

 

                         Kb = 10-2pOH / (cb-10-pOH)

                         Kb = 10-2·4,41 / ((1,7·10-3) -10-4,41)

         


Svar #2
01. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

Hvorfor skal pOH ganges med -2 i tælleren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af mathon

detaljer:
                                           B     +     H2O     <--->     S     +     OH-
molære konc.                  cb-α·cb                              α·cb         α·cb

   
        ligevægt
                                              [S] · [OH- ] / [B]    =   Kb     

                                             [OH- ]2 / (cb - [OH- ])  =  Kb                               ( [OH- ] = 10-pOH )

                                             10-2pOH  / (cb - 10-pOH)  =  Kb

                                             Kb = 10-2·4,41  / ((1,7·10-3) - 10-4,41
                     

 


Skriv et svar til: Udregne basekonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.