Matematik

Løs ligning -3-x/4 - x-8/3 = 0,5

01. december 2011 af vselinaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg kan simpelhent ikke løse denne ligning!:

3-x/4 - x-8/3 = 0,5

 

/ = brøkstreg

 

Ligegyldigt hvad får jeg det forkert resultat. Jeg ved at svaret skal være x = 5, men ulempen er at jeg SKAL opgive mellemregning i den aflevering, jeg skal lave.

 

Nogle der gider hjælpe mig?:-/

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er formodentlig

(3-x)/4 - (x-8)/3 = 1/2

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner og reducer.

Det er ikke nogen ulempe, at man skal angive mellemregninger -- det er den eneste måde, hvorpå man kan løse en opgave.


Svar #2
01. december 2011 af vselinaa (Slettet)

Ja, havde skrevet den forkert ind :-)

Jeg forsøger, men det er stadig svært med fortegnene.. Jeg har forsøgt at hæve paranteserne, men så bliver resultatet stadig upræcist. :-/

Og ja selvfølgelig, men når opgaven skal afleveres på mandag irritere den regel mig lige nu, når jeg kender svaret ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ganges med fællesnævneren 12 fås

3·(3-x) - 4·(x-8) = 12/2 = 6

Gang ind og hæv parenteserne.


Svar #4
01. december 2011 af vselinaa (Slettet)

Årh jo! Tak skal du have! :-)


Skriv et svar til: Løs ligning -3-x/4 - x-8/3 = 0,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.