Matematik

bils gennemsnit km

04. december 2011 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Har brug for lidt hjælp....

En benzin bil koster 11.450 kr årlig i fasteomk.
Dertil kommer der 2,5 kr pr km

En bilist har nu fundet ud af at han bruger 3,5 kr pr km pr år i gennemsnit.

hvor mange km har han kørt i det år?

 

 

.......


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

hvis man kører 0 km koster det 11450kr på et år

hvis man kører 1km koster det (2,5*1+11450)/1 kr pr km

hvis man kører 100 km koster det 2,5*100+11450)/100 kr pr km

eller hvis man x km koster det (2,5x+11450)/x kr pr km

find x i 3,5 =(2,5x+11450)/x


Svar #2
04. december 2011 af JTPUK (Slettet)

Vil det så enten betyde at jeg sætter 3,5 på x plads eller at jeg siger

3,5x=2,5x+11450/x

3,5x=2,5x+11450*x
x=11450km?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af nielsenHTX

# 2

du skal finde x i:

3,5 =(2,5x+11450)/x    

3,5=2,5+11450/x

det er rigtigt det giver 11450 men din opskriving i #2 er gået helt galt.


Svar #4
04. december 2011 af JTPUK (Slettet)

det forvirrer mig bare når jeg skal /x 

 


Svar #5
04. december 2011 af JTPUK (Slettet)

Kunne det være sådan:

Forskellen mellem 2,5 og 3,5 er 1

11450 / 1 = 11450???


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2011 af nielsenHTX

#5 sådan kan svaret tænkes, når du kender svaret ...

den kan løses sådan her.

3,5 =(2,5x+11450)/x   

3,5=2,5+11450/x             har ophævet parentesen (x skulle jo divideres ind på begge led)

1=11450/x                      -2,5 på begge sider

x=11450                          ganger med x


Skriv et svar til: bils gennemsnit km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.