Matematik

Eksponentiel udvikling

04. december 2011 af maleneakalunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. 

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde ligningen for den eksponentielle udvikling, når dens graf går igennem punktet (3,11) og den vokser med 32 % når x vokser med 3. 

Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Den eksponentielle udvikling er y = b*ax. Sæt punktet (3,11) ind i formlen og du har en ligning til bestemmelse af a og b. Find af den anden oplysning hvad y er for x = 6 og sæt resultatet ind på samme måde. Du har nu 2 ligninger til bestemmelse af a og b


Svar #2
04. december 2011 af maleneakalunde (Slettet)

Tak for dit svar. Jeg er ikke sikker på, at jeg er helt med. Hvordan får du x til at blive 6? Og hvordan kan jeg sætte punktet (3,11) ind i formlen y=b*a^x? Jeg kan bestemme a og b ud fra to punkter, men hvordan gør jeg det med kun et punkt og en vækst på 32 % når x vokser med 3? Jeg håber du vil forklare det igen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af peter lind

11 = b*a3,  Der er givet at y vokser med 32% når x vokser med 3. Du har hvad den er for x = 3. Lader du den vokse med 3 får du 6. Så skal de y = 11 vokse med 32% så du kan finde y for x =6.

Alternativt kan du bruge ligningen y*1,32 = b*ax+3, hvis du foretrækker det.En tredje mulighed er at se på renteformlen.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.