Matematik

hvordan regner jeg potensregression?

04. december 2011 af addx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et opgave det lyder find a og b og opstil en ligning 

(brug potensregression)

Vægt i gram: 28,4 - 56,7 - 99,2 - 226,8 - 255,2
Engergi behov: 67 - 109 - 167 - 301 - 327

hvordan finder jeg y1, y2 ,x1 og x2 når der er så mange punkter? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

du bruger netop regression.

Indtegn punkterne i fx. Excel og få den til at finde forskriften og husk at kommenter r2værdier.


Svar #2
04. december 2011 af addx (Slettet)

problemet er  man ikke må bruge Excel.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af nielsenHTX

#2 øh på C-niveau og i skal selv finde den?

a findes på denne måde se fil og det tror jeg næppe i skal.

i stedet kan du antage at det præcis er værdier for en potens funktion(ikke helt galt) og så bestemme den ud fra to ligninger med to ubekendte. fx.

67=b*28,42

327=b*255,22

find a og b

 

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #4
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

#3 du har en trykfejl

I)   67=b*28,4a

II)   327=b*255,2a

den ligning II men ligning I og isoler a


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2011 af nielsenHTX

# 4 ups det havde, jeg også takker


Skriv et svar til: hvordan regner jeg potensregression?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.