Matematik

Årlig rente. HASTER

04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Her er opgaven:

Opgave 12:
I løbet af 18 år voksede indestående på Laurines bankbog fra 15000 kr til 36099.30 kr. Beregn den årlige rente.
(1 decimal)

Opgave 13:
Berta indsætter 20000 kr. på en bankbog med renten 4.3% p. a. Hvor længe skal hun vente før beløbet er vokset til 39226.40 kr.

Håber i kan hjælpe! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n år når rentefoden er r. I den første skal du ud fra K og K0 samt n finde r. I den anden kender du K, K0 og r og skal finde n.


Svar #2
04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#1


Brug renteformlen K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n år når rentefoden er r. I den første skal du ud fra K og K0 samt n finde r. I den anden kender du K, K0 og r og skal finde n.

Kan man bruge denne formel i opg. 12:  r = 18√36099,30 / 15000-1 ?

Får når jeg taster det ind får jeg dette resultat: -0.999 og det virker ikke som det rigtige svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af peter lind

Den kan ikke bruges med mindre du har sjusket med din indskrivning af formlen. Mener du 18*kvrod(36099,30)/15000 -1 ? Det er rent faktisk hvad dit udtryk betyder.


Svar #4
04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#3


Den kan ikke bruges med mindre du har sjusket med din indskrivning af formlen. Mener du 18*kvrod(36099,30)/15000 -1 ? Det er rent faktisk hvad dit udtryk betyder.

Hvordan ville du helt præcis gøre hvis du havde denne opgave? Og den skulle afleveres? For ligemeget hvad jeg gør så bliver det et negativt tal, og jeg forstår ikke helt hvad jeg helt præcis skal gøre. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af peter lind

1) I formlen i #1 sætter du K = 15000, K0 = 36099,30 og n =  18

2) Del denne ligning med K0

3) Her har du to muligheder 

  a)Du kan tage logaritmen på begge sider.

  b) du kan uddrage den 18. rod på begge sider.

4) isoler r


Svar #6
04. december 2011 af brugforhjæælp (Slettet)

#5


1) I formlen i #1 sætter du K = 15000, K0 = 36099,30 og n =  18

2) Del denne ligning med K0

3) Her har du to muligheder 

  a)Du kan tage logaritmen på begge sider.

  b) du kan uddrage den 18. rod på begge sider.

4) isoler r

 

Hvad ville du få svaret til? For mit bliver stadig negativt..


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2011 af peter lind

Jeg har ikke regnet det ud. Kan du ikke komme med nogle mellemregninger, så det er muligt at se hvad du gør galt-


Skriv et svar til: Årlig rente. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.