Matematik

2 linger med 2 ubekendte. hvad sker der her?

04. december 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lige løst et ligningssytem, men der er et led i processen jeg ikke rigtig forstår.

Jeg har vedlagt et billede. Det er efter, at jeg har fundet en fællesnævner for x. Hvad sker der så på billedet? sættes ligningerne sammen og trækkes fra hinanden, eller? og gør de altdi det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Du trækker de 2 ligninger fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af mette48 (Slettet)

6x-10y=14 , 6x-9y=27
(6x-10y)-(6x-9y)=14-27
-10y+9y)=-13
y=13

6x-10y=14
6x-10*13=14
6x=144
x=24


Skriv et svar til: 2 linger med 2 ubekendte. hvad sker der her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.