Matematik

Angiv kassens højde h udtrykt ved siden b

05. december 2011 af josephine1205 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang V på 1250 cm3. Siden i den kvadratiske bund er b cm og højden af kassen er h cm.

a) Angiv kassens højde h udtrykt ved siden b

Hvordan gøres det?
 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Tag udgangspunkt i formen for rumfang(volumen) af en kasse:

Volumen = Længde · Bredde · Højde, V = l · b · h

Da bunden i det her tilfælde er kvadratisk er l = b. Samtidig er det givet at V = 1250, indsæt nu dette i ligningen ovenfor:

1250 = b · b · h = b2 · h

Isoler h, og du har det ønskede.


Svar #2
05. december 2011 af josephine1205 (Slettet)

men når jeg har isoleret h får jeg jo bare h=((1250)/(b^(2))) ?
Er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Ja, nu har du en funktion:

               h(b) = 1250/b2.

Altså en funktion der fortæller dig, hvor meget højden af kassen ændrer sig når du ændrer b. Dette gælder selvfølgelig kun når volumen holdes konstant. Sæt eksempelvis b=10:

               h(10) = 1250/102 = 1250/100 = 12.5

Altså når siden i den kvadratiske bund er 10, må højden være 12.5 for, at rumfanget af kassen kan være 1250.


Svar #4
05. december 2011 af josephine1205 (Slettet)

Aah, okay mange tak for hjælpen! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: Angiv kassens højde h udtrykt ved siden b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.