Matematik

Differentiering - "How to.." :)

05. december 2011 af TobyTheMightyOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heejsa allesammen!

 

Jeg har bare ikke lige helt forstået hvordan man differentierer en funktion. Er der en formel eller et regelsæt for hvordan man differentierer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Der er ikke en "universal-løsning" til, at differentiere en funktion. Forskellige funktioner har forskellige måder, men man kan vel godt sige, at der findes et "regelsæt" for hvordan funktioner, skal differentieres. F.eks. hvis y = axn + b:

          y' = dy/dx = (a·n)xn-1

Alle de formler du skal bruge står med sikkerhed i din lærebog.

 


Skriv et svar til: Differentiering - "How to.." :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.