Fysik

omdrejninger pr. minut

07. december 2011 af Kllinky (Slettet)

hvordan beregner jeg denne opgave ??

I en vandret centrifuge skal en opløsning af molekyler udsættes for 10 x tyngdekraften (9,82 m/s^2). Opløsningens afstand fra centrifugens akse er 15 cm.
a) Beregn det nødvendige antal omdrejninger pr. minut.

 

på forhånd tak !!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af Lurch (Slettet)

Kig på centripetal accelerationen

a = v^2/r

du kender r, du kender a. Så skal du bare finde v og omregne fra m/s til rpm


Svar #2
07. december 2011 af Kllinky (Slettet)

jamen det er det jeg ikke er med på. nemlig at regne fra m/s til rotation pr. minut. hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2011 af mathon

 

                 v = ω·r

                 ω = v / r           radianer pr. sek

                 radianer pr. minut =
                                                      ({ω} rad/s)·(60 s/min)


Skriv et svar til: omdrejninger pr. minut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.