Matematik

RSA-kryptosystem (find d)

07. december 2011 af LinHansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået til opgave til opgave at Konstruer et nøglesæt ud fra primtallene 37 og 89 samt enkrypteringnøglen e=41. jeg har fundet n=3293 og at φ(n)=(p-1)(q-1)=3168

nu skal jeg finde d med formlen d=e^(-1) (mod φ(n))

men jeg kan ikke få det til at gå op... er der en der kan hjælpe?

 

Jeg skal bruge den til at dekryptere teksten 1021-2520-2195-0858


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af peter lind

Det har du jo fået svar på tidligere: Brug euklids udvidede algoritme.

Alternativt kan du jo simpelthen gå alle muligheder for d igennem til du finder en der passer. Hvis du kan programmere er dette nemt. Hvis du ikke kan er der også mulighed for at bruge et regneark.


Svar #2
07. december 2011 af LinHansen (Slettet)

Det er også den jeg benytter mig af og jeg kan ikke få det til at gå op... jeg kunne godt tænke mig at se hvad d bliver til for at se om jeg er på rette spor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2011 af peter lind

Hvad har du præsist gjort?


Skriv et svar til: RSA-kryptosystem (find d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.