Matematik

hurtigt mat spørgsmål :)

07. december 2011 af selaiman90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er det her rigtigt Differentieret ?

f(x)= 6x^3+2/x

f' (x)=6*3x^2+x^(-2)
f’(x)= 18x^2+1/x^2

 

mvh Mads...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det første led er korrekt differentieret, men det sidste led er ikke. Du har smidt faktoren 2 bort, og du har ikke differentieret 1/x korrekt.

(1/x)' = (x-1)' = -x-2 = -1/x2


Svar #2
07. december 2011 af selaiman90 (Slettet)

hvad med den her:

g(x)=2x^2+ 4x

g' (x)=2*2x+4*1
g' (x)=4x+4


Skriv et svar til: hurtigt mat spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.