Matematik

Lineære model.

08. december 2011 af Hejlullaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opstil en lineær model for følgende:

Kenyas importudgifter voksede lineært i perioden 1970-2000. Opsrkiv en lineær model når man antager at deres importudgifter i år 2000 var på 17.500.000 KES og at deres importudgifter var steget med 850.300 KES pr. år indtil 2000.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2011 af Megatron1 (Slettet)

Mener du ikke, at importudgiften i aar 1970 var 17500000 KES? Og importudgifterne steg med 850300 KES pr aar indtil 2000, du har saaledes stigningstallet (a)

Dvs.

f(x)= 850300x+17500000

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2011 af smileytoday (Slettet)

Lad M være importen (målt i KES) og t antal år efter 1970. Modellen er da

M(t) = 850.300 • t+m0,

hvor m0 importudgiften i 1970.

Opgaven er nu at bestemme m0, hvor du udnytter at M(36) = 17.500.000.

 


Skriv et svar til: Lineære model.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.