Fysik

Effektforhold og ohms 2. lov

08. december 2011 af JooKK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det villle være en kæmpe hjælp hvis nogen kunne sige mig om disse formler og antagelser er korrket opstillet.

 

Der betragtes et batteri (med en indre modstand) med hvilespædningen U0 som belastes af en ydre modstand. Da gælder jf. ohms 2. lov:

U0 = Upol + Uindre

Da U0 antages at være konstant for batteriet over tid kan effekt og energiafsætning iløbet af tiden  t beregnes med:

Ptotal = (Upol2/Rydre) + (Uindre2/Rindre) = Pydre + Pindre

Etotal = Pydre * t + Pindre * t

 

Så man kan beregne energien afsat inden i batteriet med

Eindre = Pindre * t

 

Nogen der kan sige mig om dette er korrekt!

På forhånd tudinde tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af mathon

     

                  ...det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2011 af peter lind

Det er korrekt


Svar #3
08. december 2011 af JooKK (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Effektforhold og ohms 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.