Kemi

HJÆLP MED KEMI OPGAVER TIL IMORGEN..

08. december 2011 af thuqqish (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) Hvordan beregner jeg stofmængden af 835 g natriumchlorid

 

2) Hvordan beregner jeg massen af 6,84 mol natriumchlorid..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

n = m/M

m = n*M

Du skal bare finde den molare masse M ud fra det periodiske system.

 


Svar #2
08. december 2011 af thuqqish (Slettet)

hvad er lille m og lille n?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

m = massen i gram

n = stofmængden i mol


Svar #4
08. december 2011 af thuqqish (Slettet)

Hvordan kan man se molarmassen M på det periodiske system? .. Er det de små tal som står under grundstofferne


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2011 af Korkproppen (Slettet)

Ja, fx for NaCl har du (22.9897mol/g)Na adderet med (35.453mol/g)Cl


Svar #6
08. december 2011 af thuqqish (Slettet)

Skal man gøre sådan her..

 

Sofmængde = masse/molarmasse

dvs.

n = m/M

14,289 mol = 835 g / 58,44 g/mol ?

 

 

Har jeg forstået det rigtigt.. Eller er den helt gal?


Svar #7
08. december 2011 af thuqqish (Slettet)

Når jeg skal beregne massen, skal jeg benytte formlen:

m = n * M

 Vil det sige; 6,84 mol *  58,44 g/mol? .. Det giver, 399,7296. det lyder lidt voldsomt..


Skriv et svar til: HJÆLP MED KEMI OPGAVER TIL IMORGEN..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.