Fysik

Gauss lov til opstilling af model for en sky

08. december 2011 af jonaskynde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal anvende gauss lov til en at opstille en simpel model for det elektriske felt mellem bunden af en sky og jordoverfladen. Havde tænkt at jeg bare skulle anbringe en kugleskal omkring min sky, men så vil den negative del af skyen jo ophæve min positive del af skyen i toppen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvad med at tegne en tynd kasse der omslutter den nederste af skyen, den skal formodentlig modelleres som et plan, så har den en anden symmetri.

∫ E prik da  = q/epsilon0

E = q /( epsilon0*A) pegende mod skyen.

Hvor A er arealet af skyen.


Svar #2
08. december 2011 af jonaskynde (Slettet)

Det er også sådan jeg tænker, men jeg vil bare gerne have en afstand med i denne ligning(hvis det kan lade sig gøre). Jeg ved det elektriske felt kan findes ved E=U/d hvor d er afstanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Er u så ladningen? Måske kunne du sige at skyen bærer en konstant ladningstæthed pr areal : σ

så omslutter gaussfladen ladningen σ*l*b  hvor l og b hhv er længden og bredden af skyen, og så kunne du bruge gauss lov på samme måde som før(næsten):

∫E prik da = σ*b*l/ε0

2E * b*l* h = σbl/ε0  <=>  E = σ/(2h*ε0)

Skal skyen forresten opfattes som en leder?

Og skal du bruge Gauss lov eller er der en anden lov du kan bruge/har arbejdet med?


Skriv et svar til: Gauss lov til opstilling af model for en sky

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.