Matematik

Funktion

08. december 2011 af SandraSørensen (Slettet)

Bestem definitionsmængden for funktionen f(x) = 500x + 400, som beskriver prisen f(x) for at leje en bil i x antal dage.


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Overvej, for hvilke x giver funktionsudtrykket mening. Hint: det giver ingen mening at tale om at leje en bil i -3 dage.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2011 af SuneChr

Man må formode, at antallet af dage er et helt tal ≥ 1.

(*)   Derfor  Dmf = { x ∈ Z | x ≥ 1 }

# 0   "antal"  er malplaceret i dén sammenhæng.

(*)  læses:   "mængden af de hele tal x, for hvilke x ≥ 1".  Lærer I ikke dét sprog?


Svar #3
08. december 2011 af SandraSørensen (Slettet)

Dmf = { x | x ≥ 1 }
Hvad mener du med de to x'er? Kan overhovedet ikke finde ud af funktioner, så vil du være sød at forklare det?


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.