Matematik

Differentialligninger af typerne y’ = g(y)*h(x) og y + f(x)*y’ = g(x).

12. december 2011 af Craazed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle medmenneskerne :) 

jeg har en opgave der lyder; 

bestem de fuldstændige løsninger til følgende differentialligninger: 

a) y' = -e^-x * y^2

b) y' + y = e^2x 

jeg kan godt se, at de to ligninger er skrevet op på samme måde som de to overnævne ligninger i overskriften, men jeg er på helt bar bund. Ved ikke hvordan jeg skal starte.

Jeg har prøvet mig lidt frem og er kommet frem til, at ved
a) g(y) = y^2 og h(x) = -e^-x 

og jeg har løsning for den første differentialligning der lyder: ? 1/g(y) * dy= ? h(x) *dx+c 

tænkte på, om jeg skal indsætte g(y) og h(x) i den ligning? 

og hvad skal jeg så efter dét? 

ved opgave b er jeg helt væk.. 

Håber der er nogle gode-hjertet folk, der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2011 af peter lind

Du mangler formodentlig flere parenteser. Ja du skal indsætte g(x) og h(x) og dernæst integrer.  Til slut skal du isolere y.

I den anden: brug panserformlen.


Skriv et svar til: Differentialligninger af typerne y’ = g(y)*h(x) og y + f(x)*y’ = g(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.