Matematik

Differentiering og integrering

12. december 2011 af RMC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med at differentiere og intgrere disse to?

 

f(x)=(3-4x)*(5x^2+2x)

 

og g(x)=(3x-4)^2

her kun intgrering, da jeg har differenieret den.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt, eller gang polynomiet ud og differentier.

Tilsvarende med integralet; integranden er simpel nok til, at man kan udregne den og så integrere hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2011 af Tyrael (Slettet)

f(x) = (3-4x)·(5x2+2x) 

f'(x) = -60x2+14x+6

g(x) = (3x-4)2

G(x) = ∫((3x-4)2)dx = 3x2-12x2+16x+k


Svar #3
12. december 2011 af RMC (Slettet)

Tyrael kan du forklare ydligere hvad du har gjort?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2011 af Tyrael (Slettet)

Jeg har gjort, som Andersen11 har anført i #1. 


Svar #5
12. december 2011 af RMC (Slettet)

du har da bare skrevet resultatet

 


Svar #6
12. december 2011 af RMC (Slettet)

andersen det er følgende ikke?

 

(f*g)'(x)=f' (x)*g(x)+f(x)* g ' (x)


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, den kan man benytte, hvis man ikke bare vil gange polynomiet ud.


Svar #8
12. december 2011 af RMC (Slettet)

er begge metoder ikke lige gode?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. december 2011 af Tyrael (Slettet)

#5

Jeg så, at Andersen11 havde forklaret det, så jeg kom bare med resultatet. 


#8 

Begge metoder er lige gode. 

 


Svar #10
12. december 2011 af RMC (Slettet)

Mange tak men med integration vil det så ikke være partiel integration?


Skriv et svar til: Differentiering og integrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.