Matematik

Led i udledelsen af raketligning?

13. december 2011 af Radise (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og knokler med SRP. Jeg skal udlede raketligningen og jeg er kommet til denne ligning:

0 = m(t)dv + v(t)dm + dmdv - udm - dudm

Jeg ved man kan omskrive højresiden til:

0 = d(m*v)+u*(-dm)

Da leddene dmdv og -dudm er så små størrelser, at man ikke behøver at tage højde for dem.

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare rent matematisk, hvad det er jeg gør, når jeg omskriver de to første led på højresiden i ligning 1?

Håber nogle kan hjælpe - på forhånd tak :-)

MVH Caroline

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2011 af peter lind

Man bruger reglen for differentiation af et produkt. d(m*v)/dt = dm/dt *v + m*dv/dt


Svar #2
13. december 2011 af Radise (Slettet)

ah det var det det hed - tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Led i udledelsen af raketligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.