Fysik

beregninger ved Joules lov

13. december 2011 af alog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal til eksamen om nogle få dage og sidder og kigger alle eksperimenter og journaler igennem. Vi har på klassen lavet forsøget med Joules lov. Jeg har desværre ikke skrevet udregningerne ned, men kun forsøgsresultaterne - mit problem er nu at jeg ikke kan få de samme resultater som vi gjorde da vi i fællesskab regnede det ud i klassen. 

Jeg har oploaded en fil med de resultater og målinger vi havde.

 

Jeg har fået afvide af min lærer at vi skulle bruge følgende formel til at beregne effekten:

P = m* c * (delta T/delta t)

når jeg sætter mine resultater ind får jeg (eksempel på beregning):

P = 197 * 4186 * (0,2 grader C/120 s) = 1374,4 W. I resultaterne fra klassen skulle P blive 1,33 W 

Hvad er det jeg gør forkert????

OBS: Vands specifikke varmekapacitet har værdien 4186 i min bog og jeg ved at det er den værdi vi brugte i klassen.

Vedhæftet fil: Joules lov.doc

Svar #1
13. december 2011 af alog (Slettet)

Det ville være rigtig rart hvis I ikke bare skriver formler og regnestykker op, men også forklarer, da det giver en meget bedre forståelse af hvad i mener... 

Jeg håber virkelig at der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe!!


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din fejl består i, at du bare propper tal ind i en formel uden at tage enhederne med. Dermed har du ingen anelse om, hvilken enhed dit resultat kommer ud med, og dit resultat er derfor ubrugeligt.


Svar #3
17. december 2011 af alog (Slettet)

Tak for svar!

Jeg kan se min fejl: jeg har burgt 1197 g og det skal vel omregnes til kg??

I så fald giver eksemplet: 1,3744 og så giver det mening. 

TAK for hjælpen:)


Svar #4
17. december 2011 af alog (Slettet)

Okay. Endnu et spørgsmål:

Vands specifikke varmekapacitet er det 4186 eller 4,186, jeg kan nemlig se på nettet at den har værdien 4,186 men i min fysikbog har den værdien 4186 og bruger jeg dette tale giver mine beregninger mening...


Skriv et svar til: beregninger ved Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.