Matematik

Fremadskridende bølge(matematisk model) ?

14. december 2011 af FireZtar (Slettet)

Hejsa! Er der nogen som kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

Jeg har fået at vide, at jeg skal opstille en matematisk model for en plan fremadskridende bølge.

Er der nogen som kan forklar mig præcist hvad det betyder med matematisk model? er det bare en formel jeg skal finde selv.

Og er der nogen som kan hjælpe mig på vej?

Har virkelig brug for hjælp...

Håber der nogen som vil hjælpe mig.


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger tit modellen

U(r,t) = A0·ei(k•r - ωt +φ)

for en plan bølge der udbreder sig i retningen k  med bølgelængde λ, hvor bølgevektoren k har længden |k| = 2π/λ .


Svar #2
15. december 2011 af FireZtar (Slettet)

ved du, hvor jeg kan læse noget om dette? jeg skal bruge noget litteratur, så det ville være dejligt, hvis du også  kunne hjælpe mig med det, hvis det er muligt?

Men altså det vil sige, at jeg skal ud arbejde:

U(r,t) = A0·ei(k•r - ωt +φ) & k = 2π/λ

For at opstille den matematiske model for en plan fremadskrinde bølge?


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket er den matematiske model for en plan bølge.

Artiklen http://en.wikipedia.org/wiki/Plane_wave henviser til Jackson's Classical Electrodynamics; men de fleste tekster om kvantemekanik eller elektrodynamik benytter lignende modeller.


Skriv et svar til: Fremadskridende bølge(matematisk model) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.