Matematik

Det specielle skalarprodukt- 4-vektor

15. december 2011 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fundet frem til at skalarproduktet for to 4-vektorer  A=(A0,A1,A2,A3)  og  B=(B0,B1,B2,B3):

A*B= A0B- A1B- A2B- A3B3

Men jeg bliver spurgt om det specielle. Er det specielle den samme som jeg har skrevet?
Hvis det er det, hvad er det, der er så specielt ved den?

Er det fordi at komponenterne sammenlignet med en 2-vektorer bliver trukket fra hinanden i stedet for at de bliver lagt sammen? eller? 

Håber jeg får et svar på hvad det specielle skalarprodukt for to givne vektorer er, og hvad der er så specielt ved den. Mvh:)


Svar #1
15. december 2011 af streetkingz (Slettet)

Er der ingen der kan svare på det?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2011 af NejTilSvampe

Altså.. du kan i hvert falde ikke bruge den notation A*B  hvis det er en anden form for skalarprodukt... 

A*B = A0B0 + A1B1 + A2B2 + A3B3

hvor har du det fra?


Svar #3
15. december 2011 af streetkingz (Slettet)

Notationen er jeg sikker på at rigtig da det står i en bog :)


http://fys.bozack.dk/kurser/01fys1/specielrelteori.pdf

s.80 (5.14)

Det er anderledes for en 4-vektor, de skal ikke lægges sammen men trækkes fra hinanden, men jeg ved ikke om det er det der er det specielle ved det eller ej.

 


Skriv et svar til: Det specielle skalarprodukt- 4-vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.