Kemi

Ladning

15. december 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogen fortælle mig hvordan man finder frem til at stoffet har en bestemt ladning, fx HPO4-2, og hvordan det går til at ved afgivelse af en hydron ladningen bliver -3 altså PO4-3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af mathon

forestil dig
                                      O
                                       ||
                               H-O-P-O-H
                                       |
                                      O-H
                                            
 
hvor O er meget mere elektronegativt end H. Bindingerne mellem O og H er således polariserede.
O beholder H's elektron ved hver protonering, hvorfor syreresten får en negativ ladning mere for hver
protonering.

 

Som du skriver
                                     H3PO4   +   H2O   --->   H2PO4-   +   H3O+

                                     H2PO4-   +   H2O   --->   HPO42-   +   H3O+

                                     HPO42-   +   H2O   --->   PO43-   +   H3O+

 

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2011 af lasols (Slettet)

plus og minus afgøres af ellektroner i forhold til grundellektronstrukturen, du skal derfor have den samme totalladning på begge sider af en reaktionspil, ellers overholder du ikke loven om massebevarelse og så kan du noget som ingen andre har kunnet endnu. dvs. hvis du fraspalter en H+ fra et stof der i forvejen har en negativ ladning vil den negative ladning stige med det antal duh+ du fraspalter, altså din H3PO4 2- => H+ +  PO4 3- total ladning venstre =-2 total ladning højre = +1 -3=-2 ergo er loven om massebevarelse opfyldt


Svar #3
15. december 2011 af mathbj (Slettet)

Okay, mange tak for det, men hvad giver H3PO42- sin ladning på 2-? Er det oxygen som ved optagelse af to elektroner dermed opfylder oktetreglen/ædelgas struktur? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2011 af lasols (Slettet)

det er enteh H3PO4 eller HPO4 2- der er ikke noget H3PO4 2-!!! og ja det er for en konsekvens af oktetreglen at der opstår ladninger


Skriv et svar til: Ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.