Kemi

Kemisk opbygning d-vitamin

16. december 2011 af hamann92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Jeg skal beskrive d-vitaminets kemiske opbygning, problemet er bare, jeg ikke ved hvad jeg skal kommentere til det? og så skal jeg også finde de funktioelle grupper. Hvordan gør jeg det?

Jeg har ved hæftet d- vitamintets stuktur formel.

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2011 af exutu (Slettet)

Jeg ville nævne: Det konjugerede system, OH-gruppen og at den overordnet er hydrofob. 


Svar #2
16. december 2011 af hamann92 (Slettet)

Hvad menes med det konjugerede system?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2011 af exutu (Slettet)

Prøv at se hvordan dobbelt bindingerne sidder. De sidder noget lignende det her: C-C=C-C=C-C=C-C=C-C=C (selvfølgelig ikke helt så mange). egentlig så er elektronerne fordelt (delokaliserede elektroner i pi orbitalerne) sådan at der mellem hvert carbon egentlig er halvanden binding. Det er fx det man ser i benzen. Det handler om orbitaler og at den måde vi tegner molekyler på ikke altid er helt optimal(derfor bruger man nogle gange resonansstrukturer). Hvis du ikke har lært om det ville jeg ikke gå i mere detalje i opgaven end at det er et konjugeret system men du kan læse lidt om det her: http://en.wikipedia.org/wiki/Conjugated_system, det virker ok, ellers brug google :)


Svar #4
16. december 2011 af hamann92 (Slettet)

Er dette korrekt?

vitamin d3 er et upolært stof hvor den funktionelle gruppe er hydroxyl gruppen. 

Kan man komme mere ind på den funktionelle gruppe, opløsligheden


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2011 af exutu (Slettet)

Nu har du jo allerede sagt at den er upolær så hvordan tror du dens opløslighed er?

Som sagt er der 2 typer funktionelle grupper. en OH gruppe og en række konjugerede dobbeltbinder.


Skriv et svar til: Kemisk opbygning d-vitamin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.