Fysik

plancks konstant hjælp!!

18. december 2011 af Bjarke005 (Slettet)

Hej  

jeg har 2 spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe mig med: 

1) jeg skal finde plancks konstant vha. Planckkalorimeter. 

I forsøget finder man stefan-boltzmann konstant, og heraf har jeg tænkt mig at isolere plancks konstant via formlen:

σ= (2*π^5 *KB^4)/ (15*h^3*c^2) 

h = plancks konstant    og    KB =boltzmanns konstant 

(kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan%E2%80%93Boltzmann_constant) 

- men er det nogen der ved beviset for at det gælder eller ved hvor jeg kan finde det?

 

2) jeg skal også diskuter Plancks konstants betydning i kvantemekanik 

- nogen forslag/ideer?? 

mvh.

Bjarke005 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2011 af mathon

    bl.a.            

                                          Efoton = h·f = (h·c) / λ


Skriv et svar til: plancks konstant hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.