Matematik

vindmølles effekt og vindhastighed

18. december 2011 af buster1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har en opgave som lyder på at man skal bestemme f'(10) og f'(14) og fortælle hvad disse tal fortæller om effekten. jeg ved at modellen som beskriver sammenhængden mellem en bestemt vindmølle og normale vindhastigheder, er:

f(x) = 2050 / (1 + 395 * e^(-0,628*x)

hvor x er vindhastigheden, målt i m/s og f(x) er effekten målt i kW.

Jeg kan slet ikke se hvordan man skal regne det her ud?

på forhånd tak (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2011 af mathon

  Når
                     f(x) = y = (b/a)/(1+Ce-bx)
  er
                     f '(x) = y·(b-ay)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2011 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af mathon

specifikt
                        f(x) = y = (b/a)/(1+Ce-bx)  =  2050 / (1 + 395·e-0,628·x)

hvoraf
                        b/a = 2050   og   b = 0,628

                        a = b/2050 = 0,628/2050 ≈ 0,000306                          som indsat i     f '(x) = y·(b-ay)   giver


                         f '(x) = y·(0,628 - 0,000306·y)

dvs

                         f(10) = 2050 / (1 + 395·e-0,628·10)  = 1178,17 
                         f(14) = 2050 / (1 + 395·e-0,628·14)  = 1933,93
og


                         f '(10) = 1178,17·(0,628 - 0,000306·1178,17) ≈ 6,25       

                         f '(14) = 1933,93·(0,628 - 0,000306·1933,93) ≈ 8,73   
                      


Svar #4
19. december 2011 af buster1993 (Slettet)

Nåh! .. mange tak (:

 


Skriv et svar til: vindmølles effekt og vindhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.