Fysik

Bevis for periodeformel for simpel pendul.

19. december 2011 af Mo92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Inde på http://www1999215.thinkquest.dk/teori/bev/penduler.html står beviset på perioden for en simpel pendul. Jeg forstår langt det meste af beviset men kan ikke forstå hvor foelgende ligninger kommer fra:

x = L a (hvad er x?)

a = -w^2 x

samt..

w = 2pi / T"


Det er de markerede formler som jeg ikke har nogen egentlig anelse om hvor kommer fra.

Mht. sidstnaevnte formel så er jeg med på at vinkel frekvensen i en cirkulaer bevaegelse er 2pi / T, men en matematisk pendul tilbagelaegger vel ikke 2pi radianer på en periode? Med små udsvings aproximationen kan jeg derfor ikke se hvordan ovenstående formel for vinekel hastighed skal forstås mht. en matematisk pendul.


Det ville vaere til utrolig stor hjaelp hvis nogen kunne give en hånd her! (en virkelig stor hjaelp!)


Skriv et svar til: Bevis for periodeformel for simpel pendul.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.