Fysik

Vibrations energi - SRP

19. december 2011 af phillip93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude.

Der står i min bog at kvantemekanisk kan vibrationsenergien forståes ved E_vib=h*f*(v+½) hvor v=0,1,2,3...

den kraftigste overgang er når \delta v =+/- 1, men at overgange når delta v er 2 eller 3 også kan ske men at de er svagere. Og andre overgange giver anledning til absorbtion ved 2f og 3f de kaldes overtoner. 

Nogen der kan forklare sammenhængen da jeg ikke lige selv kan se den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af peter lind

Der findes flere energiniveauer i sådan et system. Den laveste er ½*h*f hvor f er den klassiske egenfrekvens. Den næste er 1,5*hf, den følgende 2,5*hf o.s.v. De mest hyppige overgange sker til naboenergi, så der kommer et spring på h*f, Der kan også ske hop til energiniveauer længere væk. De sker bare ikke så hyppigt. . Hvis der sker overgange til fjernere energier kan man få energiforskelle på 2*h*f, 3*h*f. Hvis overgangen sker ved udsendelse/absorbtion af lys, vil disse fotoner have energi svarende til overgangsenergien. Frekvenserne vil så være f, 2f, 3f o.s.v.


Skriv et svar til: Vibrations energi - SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.