Matematik

Simpelt bevis af regneregel - Vektorer

19. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

 

I min SSO har jeg gennemgået en MEGET simpelt bevis med vektorer (se vedhæftet fil)

Men jeg er i tvilv, om jeg har gjort det helt korrekt? Håber meget, at I kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Bevis for regel 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Midt i beviset i venstre halvdel bruger du det, du er i gang med at bevise, og derfor falder beviset til jorden.


Svar #2
19. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Hm, hvad skal jeg så gøre for at bevise det?

Jeg har lært, at jeg skal udregne begge sider af lighedstegnet, og se om det giver det samme. Er det ikke korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan bevise det ligefremt:

(t + r)a = (t + r) (a1 ; a2) = ( (t+r)a1 ; (t+r)a2)

                                         = (ta1 + ra1 ; ta2 + ra2)

                                         = (ta1 ; ta2) + (ra1 ; ra2)

                                         = t(a1 ; a2) + r(a1 ; a2)

                                         = ta + ra


Svar #4
19. december 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Det ser godt ud. Tak.

Så jeg beviser simpelthen, at højresiden = venstresiden?


Skriv et svar til: Simpelt bevis af regneregel - Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.