Matematik

Hjælp til at differentiere funktionerne!

19. december 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Opgaven lyder:

- f(x)= 4/x2-5x-7

- g(x)= 3(2x2+4)3

- ANGIV BRUGTE REGNEREGLER


I må meget gerne komme med en vejledende løsning til opgaven og fortælle hvilke regneregler der bruges.. Opgaven er ikke en aflevering, så jeg får ikke nogen karakter.. Håber der er nogle der kan give svaret, og en lille forklaring på hvordan dette gøres.

På forhånd tak :)


Svar #1
19. december 2011 af siid002 (Slettet)

PS

Jeg ved godt jeg søgte om hjælp til samme opgave igår, men selvom jeg fik hjælp kunne jeg ikke få den til at give det rigtige svar, samt forklare hvilke regneregler jeg havde brugt (dette er en meget vigtig del)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2011 af mathon

spørgsmål

Vedhæftet fil:Står der.doc

Svar #3
19. december 2011 af siid002 (Slettet)

#2


spørgsmål

det er den anden af de to    
Mathon
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det ville være en hjælp, hvis du kunne formulere funktionerne korrekt, altså

f(x) = (4/x2) -5x -7

g(x) = 3·(2x2 + 4)3   ?

Benyt reglerne for differentiation af en potensfunktion, og reglerne for differentiation af en sammensat funktion.


Svar #5
19. december 2011 af siid002 (Slettet)

#4


#3

Det ville være en hjælp, hvis du kunne formulere funktionerne korrekt, altså

f(x) = (4/x2) -5x -7

g(x) = 3·(2x2 + 4)3   ?

Benyt reglerne for differentiation af en potensfunktion, og reglerne for differentiation af en sammensat funktion.

 

Ja undskyld havde bare formuleret dem som min lærer.. Den måde du formulere dem på er fuldstændig korrekt.

Altså lyder opgaven:

f(x) = (4/x2) -5x -7

g(x) = 3·(2x2 + 4)3


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. december 2011 af mathon

 

                         f (x) = 4x-2  - 5x - 7

                         f '(x) = -8x-3 - 5

........

                         g(x) = 3·(2x2 + 4)3

                         g '(x) = 3 · 3(2x2 + 4)2 · (2·(2x))  =  9(2x2 + 4)2 · (2·(2x))  =  36x(2x2 + 4)2

                   

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til at differentiere funktionerne!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.