Fysik

Udledning af newtons 2 lov korrekt?

19. december 2011 af zrtiox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej


I diverse fysik bøger, kan man læse frem til at, newtons anden lov kan skrives på denne måde:

F_res=m*a=m*dv/dt=d(m*v)/dt=dp/dt

Netop at F = d(m*v)/dt, har jeg fået fortalt at min lære, at det kan omskrives til dette:


F = dm/dt * v + m*dv/dt <=>  F = dm/dt * v + m * a


Forklaringen skulle, i følge min lære være at leddet dm/dt*v, masseændring over tidsændring * hastigheden, går ud fordi massen ikke ændres (er konstant)  eller er så betydningsfuld lille, at der ses bort fra det, således at loven oftes bare skrives:

F = m * a


er dette:

F = dm/dt * v + m*dv/dt <=>  F = dm/dt * v + m * a

Korrekt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2011 af peter lind

ja


Svar #2
19. december 2011 af zrtiox (Slettet)

tusinde tak (:

en ting mere, der må vel gælde en eller anden regneregel i stykket her:

d(mv)/dt = dm/dt * v + m * dv/dt

 

Hvad hedder denne regneregel (:?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2011 af peter lind

differentiation af et pårodukt.


Skriv et svar til: Udledning af newtons 2 lov korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.