Fysik

Fysisk pendul, inertimoment

21. december 2011 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lavet nogle forsøg med et fysik pendul som jeg skal bruge til at finde inertimomentet.. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for svingningstiden for det fysiske pendul

T = 2π·√(I/(mgL))


Svar #2
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

er L så bare længden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

L er afstanden fra omdrejningspunktet til pendulets massemidtpunkt.


Svar #4
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

og hvordan finder jeg helt præcist massemidtpunktet for et fysisk pendul?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt definitionen for massemidtpunktet:

RCM = (1/M)·∑i mi·ri (for et system af diskrete partikelmasser)

 


Svar #6
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

kan du forklare nærmere? forstår det ikke?

jeg har en stang der hænger så den kan dreje på midten med et lod over og under der hvor den kan dreje?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Find massemidtpunktet som det vægtede massemidtpunkt for de dele, hvori pendulet naturligt kan deles. Vælges koordinatsystemets begyndelsepunkt i omdrejningspunktet, bidrager stangen tilsyneladende ikke til massemidtpunktet.


Svar #8
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

#7 forstår det stadig ikke :s

er rimelig fucked for skal bruge det i min srp som skal afleveres i morgen 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal vise, at du har lært at tænke fysisk.

Beregn massemidtpunktet ud fra de to lodder alene.


Svar #10
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

og hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ved at benytte definitionen i #5.


Svar #12
21. december 2011 af Kristenzen (Slettet)

det forstår jeg stadig ikke hvordan jeg gør

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. december 2011 af hippo746 (Slettet)

hvis nu klodsen der sidder i den ene ende af stangen hedder b*h, hvor h går på tværs af stangen og l er afstanden fra omdrejningspunktet til starten af klodsen, så er massemidtpunktet for klodsen beliggende l+b/2 fra omdrejningspunktet.

Du kan også finde det ved at sige

Areal =b*h

Statisk moment = b*h*(l+b/2)

Massemidtpunkt = statisk moment / areal = l+b/2

Du kan endda tage arealet af stangen og det statiske moment  af stangen med i beregningen, hvis du har lyst. 


Skriv et svar til: Fysisk pendul, inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.