Matematik
Integration ved substitution - opgave
Hej !
Jeg håber at nogen kan forklare mig, hvordan følgende opgave skal løses ( hvad der er g(x) osv.)
∫(2+ln(x))/(x)
På forhånd tak :)
Svar #1
22. december 2011 af Walras
Hvordan er det, I gør i gymnasiet?
Hvis vi nu vælger en u=2+ln(x), da er du/dx=1/x, hvorfor vi har, at du=1/x dx.
Er du med så langt? Når du så har, at
∫(2+ln(x))/(x)dx=∫u/xdx,
hvor du lige husker dx, kan du altså indsætte 1/x dx, så
∫(2+ln(x))/xdx=∫u/xdx=∫u du=1/2*u2+k,
idet vi blot har integreret u. Indsæt nu u, så
∫(2+ln(x))/xdx=1/2*(2+ln(x))+k,
hvormed vi er færdige.
Svar #2
22. december 2011 af Walras
Bemærk venligst, at det selvfølgelig skal være
∫(2+ln(x))/xdx=1/2*(2+ln(x))2+k,
Potenserne virker ikke så imminent i Google Chrome-browseren.
Andet havde heller ikke været i overensstemmelse med resten af beregningerne, men nu er der gjort opmærksom på det!
Svar #3
22. december 2011 af Chp4272 (Slettet)
Mange tak skal du ha' ! Jeg har kæmpet i lang tid, men nu forstod jeg endelig .
Svar #4
22. december 2011 af Chp4272 (Slettet)
Jeg har lige nednu et spørgsmål i samme kategori. Jeg skal løse en ligning på TI-89, men det vil ikke rigtig lykkes for mig.
Opgaven er som følger: Det areal der begrænses af linjen med ligningen y=ax og grafen for f(x)=3x2 er lig med 5. Beregn a.
Jeg har gjort følgende: solve( ∫ ax-3x2,x)=4,a). Men det er ikke rigtigt ! :(
Nogen der har et forslag til hvordan jeg skal gøre ?
Svar #5
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Man skal først finde skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer, ved at løse ligningen
3x2 = ax , dvs
x·(3x - a) = 0 , dvs
x = 0 ∨ x = a/3
Løs nu ligningen (under antagelsen a > 0)
0∫a/3 (ax - 3x2) dx = 5
Svar #6
22. december 2011 af Chp4272 (Slettet)
Det lyder meget rigtigt !
Men jeg kan ikke finde ud af løse ligningen.
Svar #7
22. december 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Find en stamfunktion til funktionen ax - 3x2 og indsæt øvre og nedre grænse:
0∫a/3 (ax - 3x2) dx = [ax2/2 - x3]a/30 = a·(a/3)2/2 - (a/3)3 = a3/9·(1/2 - 1/3) = a3/54
Løs nu ligningen a3/54 = 5 (under antagelsen a > 0).
Hvis det i stedet antages, at a < 0 , fås
-a3/54 = 5
Skriv et svar til: Integration ved substitution - opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
