Matematik

Fordeling af stokastisk variable

25. december 2011 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Er der nogen som kan forklare mig hvad der foregår i den vedhæftede besvarelse ?

1. Har man byttet rundt på X og Y ? eller forstår jeg bare ikke hvordan de skal bruges.

 2. Hvordan kommer man frem til punktsandsynligheden P(Y=1) = 11 / 36

når jeg læser P(Y=1) så står der "Sandsynligheden for at terningen med det største antal øjne er lig med 1" Er det korrekt ? hvis... hvordan kan der så være 11 ud ad 36 muligheder for at terningen med det største antal øjne viser 1 ?

Det er her jeg tænker der burde være byttet rundt på X og Y

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. december 2011 af peter lind

Du har jo ikke fortalt noget som helst om de terninger, så vi kan ikke herinde se hvordan de forskellige tal er fremkommet. Det gør det meget vanskelig og til dels umuligt at besvare diner spørgsmål.

Så vidt jeg kan se starter man med en stokastisk variabel X, som i resultaterne kaldes Y. Dernæst går man i gang med ern anden stokastisk variabel Y, som man så i beregningerne kalder Z


Svar #2
26. december 2011 af rexden1

Det eneste der er nævnt ud over som jeg nok skulle ha' haft med er at den ene er rød og den anden sort.

Der er to variable som er defineret som; Y(r,s) = r ∧ s, hvor ∧ - betegner det mindste antal øjne og Z(r,s) = r v s hvor v-betegner det største antal øjne.

Ellers er opgaveformuleringen som beskrevet i besvarelsen der er vedhæftet, og mine spørgsmål er stadig som i #0

og derudover går jeg udfra terninger er ægte.

Kan man udfra det forklare mig hvad der foregår i besvarelsen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. december 2011 af peter lind

Med de 2 terninger er der ialt 36 lige sandsynlige udfald. Udfald der giver at den mindste værdi er 1 er

rød 1, sort vilkårligt ialt 6 muligheder

sort 1 rød vilkårligt ialt 6 muligheder

Dette giver ialt 12 muligheder, hvoraf den ene -både rød og sort  1- optræder begge steder så ialt 11 forskellige muligheder.


Svar #4
26. december 2011 af rexden1

Så langt er jeg godt med ! 

Men er vi så ikke også enige i at når der i opgavenbesvarelsen står: P(Y=1) = 11 /36  og hvor Y er defineret til at være terningen med det største antal øjne, at det er forkert ?

Og at Variablen X man har medtaget i besvarelsen burde have været et Z ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. december 2011 af peter lind

Der er jo rod med hvad hvad X og Y er. Som overskrift er de 11/36 for X; men der skrives nedenunder Y. Du skal nok regne med at der menes X


Skriv et svar til: Fordeling af stokastisk variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.